torstai 12. tammikuuta 2012

Here I am, in England!

Tänään illalla saatiin netti toimimaan! JES! Ilokseni muutama kaveri oli laittanut viestiä jo facebookin kautta ja laittanut hieman kommenttia tänne blogiinkin. Ja pääsin seuraamaan presidentinvallitenttiä yle-areenasta. Lauantaina olisi tarkoitus suunnata Brightoniin äänestämäänä host-äitini kanssa. Sen pitäisi onnistua ihan vain passin kanssa kun tietysti unohdin sen lipukkeen Suomeen.

Se pressavaaleista ja itse asiaan. Sunnuntainen lento sujui loistavasti (nukuin ainakin puolet lennosta ja sitten luin kirjaa) ja se laskeutui aikalailla ajallaan. Passintarkastuksessa tosin kului todella paljon aikaa ja oli inhottava raahata n.10kg painavaa laukkua hartialla. Passitarkastuksesta selvittyäni ja laukun saatuani tapasin perheeni  Maija ja Kiran heti vastaantuloaulassa. Oli ihana nähdä heidät! Kello oli jo lähemmäs kahdeksan kun pääsimme kotiin Worthingiin ja olin itse aivan valmis nukkumaan. Täällä vastassani oli ihana oma siisti huone, vaikka muualla onkin vielä muuttolaatioita. Maija sanoi hänelle olevan tärkeää, että ainakin minun huoneeni olisi valmis tullessani. Sisäinen kelloni oli tietysti Suomen ajassa (+2h) ja olin aika nopeasti valmis nukkumaan. Jännitin, että palelisinko yllä sillä siitä minua oli varoiteltu. Ensimmäisen yöni nukuin kuitenkin yllättävän hyvin ja oli melkeimpä liian lämmin. Huoneeni on öisin ilmeisesti asunnon lämmin huone.



Maanantai:
Maanantain Maija oli vapaalla kun oli Kiran ensimmäinen koulupäivä. Menimme koululle hieman aikaisemmin, että Kira saisi koulupukunsa ja kaikki tarpeelliset paperit olisi täytetty. Luulimme myös, että minut pitäisi kirjata jotenkin koulun listoille, että olen henkilö joka tuo ja hakee tytön koulusta. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan ilmeisesti riitti, että he näkivät minut. Kira jäi viettämään ensimmäistä koulupäiväänsä. Koulu vaikutti todella mukavalta ja opettajat olivat mielestäni yllättävän nuoria. Maijan kanssa vietimme päivää kotosalla. Kävimme läpi mikä olisi arkipäivien aikataulut ym tarpeellista. Kokosimme myös Kiran huoneeseen ikean hyllykön joka ei todellakaan ollut niin helppo kuin olisi voinut kuvitella. Työn ja tuskan kautta saimme sen kuitenkin kokoon. Hyvä me! Kiralla on kotona oma "pahan mielen purkupaikka/löhöpaikka", johon keksimme ommella Kiran vanhan huoneen verhoista (farkkukankaasta) jättityynyn sille paikalle. Sitten olikin aika hakea Kira koulusta. Illalla kävimme kaupungilla ostamassa Kiralle kouluun lenkkarit. Tuli nähtyä siinä pieni pala keskustaakin. Ainakin nyt osaan kävellä sinne. Keskustaan ei tästä kotoa ole kuin n.10-15min kävelymatka. Illalla rupesimme kokeilemaan päivällä tulleita puhelimia, ja niiden toimivuutta. Mikään ei tietenkään voi onnistua heti ensimmäisellä kerralla eivätkä puhelimet toimineet.

Tiistai:
Tänään olin ensimmäistä päivää Kiran kanssa kahdestaan. Maijalla on tällä viikolla töissä koulutusviikko, jonka takia hänellä menee töissä hieman pidempään. Aamulla hoidin Kiran kanssa aamutoimet ja saatoin hänet kouluun. Päivällä lueskelin kirjaa ja kävin tutkailemassa hieman rantaa. Tästä kävelee tosiaan meren rantaan n.10min. Ilma oli ensin aurinkoinen, mutta sitten rupesi kerääntymään pilviä taivaalle. Rannassa on ihanan pitkä laituri, jos sitä sellaiseksi voi sanoa, jonka päästä näkee Brigtoniin (seuraava kaupunki 14mailin=n.22km) päässä. Takaisin tulin kävelykadun kautta. Pian olikin aika hakea Kira koulusta, jonka jälkeen pelailimme erilaisia lautapelejä ja söimme päivällistä. Illalla katselinkin TV:tä ja kävimme seuraavan päivän Maijan kanssa läpi.


Keskiviikko:
Sama kuin tiistai aamuan. Kiran kanssa aamutoimet ja vein hänet kouluun. Päivä oli todella aurinkoinen ja lämmin. Lueskelin tänäänkin kirjaa. Olen siihen aivan koulussa. Sinkkuelämää - Carrien nuoruusvuodet. En muista ikinä lukeneeni mitään niinkin paksua kirjaa kuin 400sivua näin nopeasti. Aloitin lukemisen sunnuntaina lentokoneessa perjantaina se on varmaan jo luettu. Kun oli niin ihana ilma täytyi lähteä ulos kävelemään ja tutustumaan uuteen asuinympäristööni. Lähdin kokeilemaan eri reittiä keskustan ja rannan suuntaan. Ihmisiä oli valtavasti liikkeellä. Ilma oli todella keväinen, onhan nyt sentään tammikuun 11.päivä ;) Torilla oli myytävänä hedelmiä ja kukkia, ihmisiä oli nauttimassa rannalla auringosta ja lenkkeilemässä, SHORTSEISSA ja T-PAIDASSA. Minusta päivä ei ihan niin lämmin ollut vaikka lämmintä olikin. Tunsin itseni kummajaiseksi kun minulla oli päälläni tuulitakki ja tuulihousut. Täällä kaikilla on jo kesävaatteet päällä kun aurinko hieman enemmän vain näyttäytyy. Päivän lenkki tehty. Ainiin ja aamulla tuli pesukoneen asentajakin. Jännitti kun aivan vieraita ihmisiä tulee kotiin niin että olen täällä yksin, Mitä jos en osaakkaan sanoa mitä haluan tai he eivät ymmärrä vaikka yritän. Onneksi pesukoneen asentaja oli mukava ja asia tuli hoidettua. Ihmisillä on täällä vielä itselleni vieras aksentti, jota ymmärtääkseen täytyy todella kuunnella. Illalla kävimme vielä ruokakaupassa ostamassa loppuviikon ruoat. Sielä se loppuilta menikin. Olin aivan valmis nukkumaan kotiin tultuamme.



Torstai:
Päivä oli suurimmaksi osaksi pilvinen ja tuulinen. Tänään jäikin siis "tutkimusretki" tekemättä, sen sijaan luin jälleen kerran kirjaa, nukuin päikkärit ( = klo 10-11 unet) ja odottelin kotipuhelimen ja netin asentajaa. Tästäkin asentajasta selvisin mallikkaasti. Tai ainakin netti toimii nyt ja uskoin ymmärtäneeni hänen antamat ohjeensa. Kiran koulun jälkeen olimme koulun vieresessä puistossa leikkimässä melkein tunnin. Totesin, että kuntosalille ei ainakaan tarvitse lähteä kun antaa lapselle tarpeeksi vauhtia keinussa niin käsivoimat kasvaa ja pomppii jännässä pomppukeinussa niin reisilihakset ja pakarat saavat kyllä kyytiä. Täältä tullaankin siis tosi sutjakkassa (toivottavasti) kunnossa kesällä takaisin. Eilen ja tänään tein ruokaa. Eilen riisiä ja kanaa, tänään kalaa ja salaattia. Kaasuhellan käyttö alkaa ehkä pikkuhiljaa luonnistumaan. Ainakaan tähän mennessä ei ole tapahtunut mitään suurempaa katastrofia. Tämä ilta onkin mennyt sitten aika laitta koneen äärellä lueskellen sähköpostia ja jutellessa sisaruksille.



Tämä työviikko onkin kohta pulkassa. Nyt sukella peiton alle hieman lukemaan ja sitten Good Night!

Ei kommentteja: