sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Leikkiä, sitruunamuffinseja ja viikonloppukuulumisia

Kira vietti sairaslomapäivää vielä torstaina, vaikka olikin jo aika terve. Yksi kuumeeton päivä on kuitenkin hyvä pitää ettei tartuta enää muita. Torstaina sitten leikittiin oikein urakalla. Leikittiin legoilla, väritettiin värityskirjaa, leikittiin kauppaa, rakennettiin dinosaurus, siivottiin, kirjoitettiin tarina, katsottiin pari jaksoa muumeja. Päivä menikin yllättävän nopeasti ja saatiin paljon tehtyä. Suunniteltiin myös pientä yllätystä host-äidille, mutta päätimme toteuttaa sen vasta perjantaina koulun jälkeen.



Perjantaina Kiralla oli normaali koulupäivä. Tai ainakin luulin niin, sillä kun lähdin häntä hakemaan koulusta, ihmettelin miten Kiran koulukavereita kävelee jo vastaan. Katsoin monta kertaa kelloa, että olenko muka myöhässä. Olin aivan normaalissa ajassa hakemassa Kiraa ja koululla sitten selvisi, että koululaiset pääsisivät aina hieman aikaisemmin viimeisenä koulupäivänä ennen lomaa. Heillä on tapana käydä kirkossa (myös muut perheenjäsenet ovat sinne tervetulleita) ja sen jälkeen saa lähteä kotiin. Olisi tästäkin tavasta ollut kiva teitää niin ei Kiran olisi tarvinut koululla odotella. Onneksi luokassa oli vielä muitakin, ettei Kiran tarvinut sielä yksin opettajien kanssa odotella.
Koulun jälkeen kävimme palauttamassa kirjastoon Kiran lainaamat kirjat ja lainasimme muutaman uuden. Kotiin päästyämme oli aika ruveta toteuttamaan host-äidille suunniteltua yllätystä, nimittäin sitruunamuffinsseja. Host-äiti oli "onneksemme" juuttunut ruuhkaan niin saimme valmistella muffinsit rauhassa loppuun ennen kuin hän tuli kotiin. Muffinseja maisteltiin illalla jälkiruoaksi ja jäipä niitä vielä lauantaisille vieraille.



Perjantai päivällä Kiran ollessa koulussa sain valmiiksi torkkupeiton. Se on erittäin lämmin ja ihan nättikin.



Lauantaina kävin hieman kiertelemässä keskustassa ja sillä aikaa meille oli tullut vieraita, Kiran koulukaveri ja hänen äitinsä. Todella mukavia ihmisiä.

Tänään kävin ostamassa junaliput ensiviikolopun Lontoon reissua varten. Muuten viikonloppu onkin kulunut netti-tv:tä katsellessa, ystävien kanssa jutellessa ja vain ollessa. Rauhallinen viikonloppu, mutta sekin on mennyt tosi nopeasti.

Ensi viikon ohjelmakin järkkäytyi yllättävän helposti, sillä Kira ei menekkään isänsä luo vaan on kotona koko viikon. Ollaan kuitenkin suunniteltu kaikille päiville jotain mukavaa puuhaa niin eiköhän saada vietettyä mukava viikko myös täällä. Suunnitelmissa elokuvissa käyntiä, Brighton päivää, seikkailurataa ja tramboliinituntia, keilausta, illallisvieraita sekä leikkipuistoa ja pyöräilyä.

Kuudetta viikkoa kohti....

Ei kommentteja: