torstai 3. toukokuuta 2012

Tou-ko-kuuuuu...

Toukokuun puolella mennään jo hyvää vauhtia. Siis jo toukokuun - miten tämä aika onkin mennyt näin nopeasti. Vappuahan täällä ei vietetä, niin viikko on mennyt aika arkisissa merkeissä. Paitsi, että tiistaina juhlittiin Maijan 40v. synttäreitä. Oli kyllä kivaa, vaikka Maija olikin vähän kipeä.
Aamulla vein Kiran normaalisti kouluun ja suuntasin sieltä suoraan kauppaan ostamaan raparperia, mansikoita ja kermavaahtoa kakkua varten. Eihän synttäreitä voi juhlia ilman kakkua!
Viime kesänä syötiin sedän ja hänen vaimonsa synttäreillä raparperi-marenkikakkua ja se oli ihan super hyvää. Päätin siis kokeilla sen tekemistä myös itse. Nyt kaivattiin jotain todella kesäistä.

Oli aika riskiä alkaa tehdä juuri tuota kakkua, sillä en ole ikinä ennen tehnyt raparperihilloa enkä marenkia. Vaikka jouduin paistamaan marenkipohjaa uunissa tupla-ajan mitä ohjeessa sanottiin, niin oli lopputulos mielestäni erittäin onnistunut. Olin ainakin itse tosi tyytyväinen kakkuu ja maistuikin vielä aikas hyvältä!
Pääruoaksi tilattiin siis pitsaa kotiinkuljetuksella, ettei tarvinut ruoan laitosta stressata. Kaunotar ja hirviö -elokuva pyörimään. Lopuksi kakkua. Ihana ilta ja mikä tärkeintä, juuri sellainen mitä Maija oli toivonut.  Kakkua kun jäi jäljelle, eikä se säilyisi seuraavaan päivään, niin kävin kiikuttamassa lopun kakun alakerran naapureille maisteltavaksi ja seuraavana päivänä sainkin paljon kehuja leipurin taidoistani. :)




Ei kommentteja: