maanantai 28. toukokuuta 2012

Last weekend I saw The Lion King musical and visited at Stonehenge

Viime viikonloppu oli ihana jo pelkästään auringon takia. Super hyvän siitä tekivät lauantain päiväretki Lontooseen The Lion King musikaaliin  ja sunnuntainen road-trip Maijan ja Kiran kanssa Stonehengelle.


Leijona Kuningas -musikaali, miten sitä voisi edes kuvailla; häikäisevä, älyttömän hyvä, uskomaton, mahtava, itkettävän ihana ja paljon kaikkea muuta. Se täytyy nähdä itse! Jo Leijona Kuningas -elokuvassa musiikit ovat upeita, niin ne kuultuna orkesterin soittamina ja näyttelijöiden laulamina ja samalla tanssiessa, tarinan ihanan loogisesti ja helposti seurattavasti etenevänä ja ne lavasteet ja asut on uskomatonta! Siis ihan huippu musikaali! Suosittelen kaikille!
Ennen musikaalia kävimme Tuulin kanssa HardRock Cafén myymälässä. Tuuli oli lähinnä vain seurana kun etsin yhtä tuliais juttua Suomeen viemisiksi. Päätettiinkin sitten suunnata Hyde Parkin läpi Oxford Streetille, missä Tuuli olikin kerennyt kuluttaa aikaa jo ennen minun saapumistani. Pikakierros New Lookissa, mistä löysin myös pari tuliais paitaa ja Mothercare -kaupasta löytyi kummipojalle todella ihana paita 2-vuotis synttärilahjaksi (ihana tuuri, että olen Suomessa juuri kummipojan synttäreiden aikaan).
Nopean shoppailun jälkeen ei siis auttanutkaan muu kuin lähteä nauttimaan musikaalista. Voisin hehkuttaa sitä loputtomiin.
Loistavan musikaalin jälkeen meillä oli vielä aikaa suunnata takaisin Hyde Parkiin pitämään piknikiä Mark&Spencerin valmissalaattien ja mansikoiden tartuttua matkaan. Täytyy kyllä todeta, että harva sitä pääsee viettämään viikonloppua musikaalin ja pikniköinnin merkeissä Aurinkoisessa Lontoossa. Aikamme siinä istuttuamme ja juoruiltuamme päätimme lähteä kävellen kohti Green Parkin metroasemaa ja sieltä molemmat omille juna-asemille. Aluksi tuli kuljettua niin paljon tubella, ettei ollut tietoakaan missä päin mikäkin on. Nyt on saanut hieman mielikuvaa siitä missä mikäkin paikka sijaitsee ja matkat ovat loppujen lopuksi naurettavan lyhyitä.



Sunnuntaina startattiin sitten aamu 10 aikoihin kotoa ja otettiin suunnaksi Stonehenge, joka sijaitsee Amesburyn kaupungin laidalla, kahden tunnin ajomatkan päässä Worthingista. Perille saavuimme juuri hyvin lounas aikaan niin pidimme pienen piknikin ennen kiville lähtöä. Itse kivien luokse ei pääse enää kävelemään, muulloin kuin juhannuksena, vaan sen ympärille on laitettu aidat. Lähin etäisyys kivistä oli varmaankin noin 5metriä. Infosta sai halutessaan mukaan nauhurioppaan, josta pystyi kuuntelemaan mielenkiintoisia kertomuksia kiviin liittyen.
Oli kyllä näkemisen arvoinen paikka, vaikka ei sitä voi kun miettiä, että miksi kivet on tuotu sinne? miten ne on saatu sinne? miksi ne on aseteltu niin miten ovat? kysymyksiä vain satelee. Joku voi ihmetellä, että mitä hienoa on jossain kivissä, mutta kyllä se oli mun mielestä mielenkiintoinen ja kiva paikka.


Stonehengeltä suuntasimme Ringwoodiin, missä Maija on ollut 25 vuotta sitten vaihto-oppilaana. Ringwoodin keskustassa käytiin juomassa jotain kylmää, asteita kun mittarissa taisi olla 28. Ringwood sijaitsee aivan New Forest National Parkin vieressä. New Forest on suuuuuri alue, missä on paljon maatiloja mutta sielä elää myös paljon mm. hevosia, lehmiä ja aaseja villeinä. Autolla ajellessa tien laidassa olikin vapaina hevosia ja niiden lähes vastasyntyneitä varsoja. Maija kävi vaihto-oppilasaikanaan New Forestissa ratsastamassa yhdellä farmilla ja paikka oli hänelle sen puolesta tuttu. Kira ihastua New Forestiin niin kuin minäkin. Joskus olisi hieno päästä viettämään vaikka kokonainen viikonloppu siellä. Ennen kuin lähdettiin New Forestista ajelemaan kotia kohti, pysähdyttiin pienen joen varteen uittamaan jalkoja. Maija oli varoittanut Kiraa astumasta rannalla olleeseen lehmän lantaan ja hetkeä myöhemmin voikin arvata ehkä mitä tapahtui. Huomaamattamme me molemmat, Maija ja minä olimme käyttäneet balleriinamme kasassa kakkaa ja  yritimme epätoivoisesti putsata kenkiämme nurmikkoon. Naureskeltiimpa siinä sitten, mitäs me maalaistytöt. Ollaan taidettu molemmat tottua vähän liikaa tähän kaupunkielämään ;)

Kesätyttö
Päivä oli hujahtanut vauhdikkaasti ja saavuimme kotiin vasta  hieman yli 7, emmekä olleet syöneet lounaan jälkeen oikeastaan mitään. Pikaisesti jotain ruokaa pöytään ja nukkumaan. Ihana ja kaikin puolin onnistunut päivä. Mikään ei harmita.

Viikonloppu oli kuuma, ihana ja onnistunut.

Ei kommentteja: