sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

pääsiäisloma, oxford, 3kk

Mun loma alkaa nyt olla jo loppu puolella, mutta täytyy koittaa nauttia vielä kolmesta viimeisestä vapaapäivästä vaikka niille sadepilviä onkin luvattu.

Viime tiistaina suunnistin Tuulin luokse Keski-Englantiin, Corbyy, Weldonin kylään. Se oli juuri sitä miksi Tuuli onkin sitä kuvaillut, eli Emmerdale-kylä. Hieman jänskätti, että miten löydän itseni Lontoon St. Pancrasin juna-asemalle ja siellä vielä oikeille raiteille. Onneksi olin saanut Tuulilta hyvät ohjeet ja selvisin mallikkaasti oikeaan junaan.

Tiistai-iltapäivästä lauantai aamuun kestäneellä visiitilläni kahvittelimme, vierailimme Tuulin host-äidin ja -sisko kanssa Oxfordissa, vietimme päivän Peterborough´ssa, katsoimme elokuvia, hytisimme kylmästä lämmityksen puuttuessa ja nautimme lämmöstä kun se saatiin toimimaan, kiertelimme alennus myyntejä ja nukuimme pitkään - onhan sentää loma.
Oxfordin visiittimme oli ainoastaan puoli päivää, sillä meillä oli mukana Tuulin, reilu kahden vuoden ikäinen, host-sisko. Vierailumme painottui Christ Church Collegeen ja ohimennen myös Oxford Castleen. Listalla oli myös monia muita paikkoja, jota olisi ollut kiva nähdä, mutta päivä hujahti nopeasti eikä ollut useampaan paikkaan aikaa. Täytyisi mennä vähintään viikonlopuksi, että kerkeäisi nähdä ja saada kaupungista todellisen käsityksen. Näin lyhyellä visiitillä menisin kyllä uudestaan ja erityisesti ihailemaan niitä vanhoja ja jyhkeitä rakennuksia. Tuli todella Harry Potter olo Christ Church Collegen käytäviä kävellessä. Ja siellä joku vielä opiskelee! Tuntuu niin oudolta, kun Suomessa kaikki oppilaitoksien rakennukset ovat aivan toiselta aikakaudelta.





Peterborough´ssa kävimme katsastamassa Peterborough Cathedralin, joka oli yllätykseksemme ilmainen. Eipä varmaan muuten olisi mentykään kiertämään. Cathedralissa ihasteltiin lasimaalauksia, penkkien yksityiskohtaisia veistoksia. Kirkot ovat kyllä upeita pienine yksityiskohtineen. Kirkossa tuntee itsensä usein niin pieneksi, kun katto nousee monien kymmenien metrien korkeuteen ja kuitenkin ympärillä oleva kivimassa suojaa jyhkyydellään.


Nyt kun on päässyt käymään monissa vanhoissa rakennuksissa, niin ei voi muuta kuin ihastella niitä pieniä yksityiskohtia joita rakennuksista löytää ja miten niin hienoja rakennuksia on osattu tehdä satoja vuosia sitten. Jotain aivan käsittämätöntä. Miten niin isoja ja koristeellisia rakennuksia on pystytty tekemään! Ihmettelen tätä varmasti aina kun pääsen käymään jossain hienossa vanhassa rakennuksessa.

Lauantain paluu matkalla täytyi käydä King's Crossin asemalla tarkastamassa Harry Potter laituri 9 3/4 kun kerran siinä ihan viereisessä rakennuksessa muutenkin olin ja aikaa junan lähtöö oli runsaasti. Eipä ollut kummoinen, mutta oli sekin nyt kiva nähdä, siis seinässä oleva kyltti ;) Tuulin innoittamana voikin olla, että suuntaamme toukokuun aikana Harry Potter studio tourille kun sellainen on nyt avattu.


Tänään täällä oloa on takana tasan 3kk ja noin 3½kk on vielä edessä. Paljon on tapahtunut ja paljon tulee varmasti vielä tapahtumaan. Enää alle kuukausi niin oon visiitillä Suomessa. Sitä odotellessa, sillä varsinkin tänään on ikävän kyyneleet virranneet. En tiedä oikestaan edes miksi, mutta tänään on ollut todellinen Ikävä-päivä. Oon tosi tyytyväinen, että lähdin tänne, mutta välillä se ikävä yllättää suurestikin. Toivottavasti huominen päivä on vähän parempi.

Ei kommentteja: