lauantai 14. huhtikuuta 2012

car boot sale

Tänään päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja herätä aikaisemmin, että saisi unirytmiä käännettyä taas vähän oikeampaan suuntaan.
Shorehamissa (naapuri kaupungissa) järjestettiin tänään Car boot sale (="takakonttikirppis"). Tähän kesäaikana joka viikonloppuiseen tapahtumaan piti tietysti päästä tutustumaan, sillä Car boot sale on kuulemma todella laajalle levinnyt tapa täällä Englannissa. Ideana on, että ihmiset pakkaavat kirpparitavaransa autoihin, mahdollisesti mukanaan jonkinlaiset pöydät tai pressut joille levittää tavaransa ja menevät jonottamaan pellolle, jossa Car boot sale järjestetään. Myyntipaikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Loistava ajatus minun mielestäni. Vaikka tänään oli hieman viileä ilma niin ihmisiä oli todella paljon liikkeellä, mitenkähän sitten kun on oikein aurinkoinen ilma. Itselleni mukaan tarttui mukaan kesäinen tunika ja kolme elokuvaa.
Shorehamiin pääsin kätevästi Maija kyydillä kun he menivät Kiran kanssa suomikouluu. Aikaa oli siis hyvin kierrellä.



Kun olin saanut kiertelyistä tarpeekseni niin lähdin kävelemään reippaasti suomikoululle päin ja jäin odottamaan Maijaa ja Kiraa Shoreham Harbour lifeboats stationille. Asemalla on sisällä valmiudessa yksi iso pelastuslaiva. Kun se ei ole käytössä se on siis vieraiden ihasteltavana. Hienointa vierailussa oli saada tietää, että veneen käyttäjät ovat vapaaehtoisia pelastajia ja pelastusoperaatiot suoritetaan pääasiassa vapaaehtoisten voimin. Kiva pikkuvisiitti. Pihapiirissä on myös suuri majakka.


Ei kommentteja: