sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

vauhdilla kesää kohti

Huhheijaa kun on ollut vauhdikas viikko. Tai vauhdikas ja vauhdikas, tekemistä on ollut sopivasti ja viikko on ollut mukava. Aurinko on paistanut päivittäin. Tämähän tarkoittaa sitä, että Kiran koulupäivän jälkeen aikaa on tullut kulutettua puiston penkillä lukien kirjaa ja nauttien ihanasta ilmasta! Niin kivaa! 

Kiran kilpailutyö
Maijalla oli maanantaina Heene Helping Handsin kokous (paikallinen "vanhempaintoimikunta") ja minä laitoin sitten Kiran nukkumaan. Vähän aikaa kerettiin vielä ilmapalloilla leikkiä ennen nukkumaan menoa ja lattialla pyöriskellä ja sitten tyttö hyvillä mielin nukkumaan. Alkuviikosta olikin sellainen ilmapallo villitys, ettei mitään muuta olisi tarvinut tehdä kuin vain pompotella ilmapalloja eritavoilla. Pienestä se leikki lähtee.

Kiralla oli koulussa jonkinlainen pääsiäis-teemalla järjestetty arskatelukilpailu. Kira ideoi ja toteutti tuotoksensa alusta loppuun itse. Pääsiäiskori. Työ on minusta todella hieno, vaikka siihen Kiralta tarvittiinkin pitkäjänteisyyttä ja tehtiin useana päivänä vähän niin lopputulos on kyllä kaiken sen vaivan arvoinen ja näköinen. Hieno!

Keskiviikkona nautittiinkin kevään ensimmäiset jäätelöt puiston laidalla. Victoria Parkin viereen usein ilmaantuu jäätelökioski-auto (ovela paikka heti koulun jälkeen) ja tälläkertaa päädyttiin siitä pehmikset ostamaan. Joskus sitä voi vähän herkutella. Jätskien jälkeen Kira lähti puistoon juoksentelemaan ja hyvän ilman ansiosta siellä 
viihdyttiinkin aikas pitkään.

Torstaina olimme sopineet, että Kiran luokkakaveri Joshua tulee meille suoraan koulusta. Koska oli kaunis ja lämmin ilma ja naapurit olivat edellisenä iltana valittaneet miedän liian kuuluvasta elämästämme (elämme mielestämme siis ihan tavallisesti, emme ole normaalia kovaäänisempiä, mutta alakertaan tuntuu kuuluvan kaikki äänet) päätimme viettää aikaa mahdollisimman pitkään puistossa. Joshua on tosi söpö ja kiva poika. Voisin adoptoida sen vaikka onkin aika villi :) Harmiksemme Josh muutti lauantaina Australiaan äitinsä ja isäpuolensa kanssa. Niin harmi! Joshin äiti Natasha on oikeastaan ainut kenen kanssa on päässyt tutustumaan vähän paremmin ja tultiin juttuun niin hyvin. Noh, nyt on joku "tuttu" sitten Australiastakin.
Perjantaina vietettiin Spot Relief -päivää. 
Sport Relief on kampanja, jonka tarkoituksena on kerätään rahaa urheilun keinon. Kerätty raha lahjoitetaan heikommassa asemassa oleville ihmisille niin kotimassa kuin ulkomailla, koulutukseen, puhtaaseen veteen ja niin edelleen. 
Sport Releaf näkyi niin kouluissa, työpaikoilla kuin katukuvassa ja huipentui illalla tulevaan tv-lähetykseen. Tempauksella kerätään hirveästi rahaa ja autetaan huono-osaisempia. Kiran koulussa Sport Relief näkyi pukeutumisena omaksi sankarikseen. Kira esittikin Catalina Ponoria, maailman parasta voimistelijaa. Koulun pihalla olikin huomattavasti vauhdikkaampaa menoa aamulla kuin yleensä kun mukana oli prinsessoita, Harry Pottereita, Spider Maneja ja monia muita. 
Kiran kouluun saatuani suuntasin Brightoniin vähän ostoksille. Meinasi reissuni saada tosin ikävän käänteen kun sai ilmeisesti lievän auringon piston bussimatkalla. Huonovointisuus yllätti tyystin eikä olo meinannut millään helpottua. Oksennus oli todella lähellä, enkä tiennyt miten päin olisi ollut. Onneksi matka ei ollut enää pitkä vaan pääsin pian hyppäämään ulos raittiiseen ilmaan ja olo 
hieman helpottui. Ihana aurinko, kunhan vaan et saa aikaiseksi vastaavaa oloa enää. :) Pieni kierros kaupoilla, lounas mukaan kioskilta ja Amexin (American Express) eteen syömään lounasta ja nauttimaan auringosta samalla kun odotin Maijan pääsevän töistä. Maijan kyydillä kotiin. 
Maija suuntasi Kiran koululla järjestettävään Easter Fair -tapahtumaan. Mäkin olisin ilmeisesti saanut mennä mukaan mutta lähdimpäs kiertelemään vielä keskustaan parissa kaupassa ja nauttimaan säästä. Ilma oli niin ihana tai on ollut siis koko viikonlopun. Löysinpä vielä alennuksesta kuolaamani kengät joiden luulin jo kokonaan poistuneen. Hyvä mieli!

Eilen tein pitkän kävelyretken rannalla (7km?). Lämmintä oli jotakuinkin +19. Ahh! Kävelin Goringiin rantaa pitkin ja jäin lueskelemaan rantaan hetkeksi. Ilmisiä oli uskomattoman paljon liikkeellä. Innokkaimmat olivat ottamassa aurinkoa bikineissä ja grillaamassa. Merellä näkyi useita moottoriveneitä sekä vesiskoottereita. Ihmiset istuivat retkituoleissaan lukemassa kirjoja ja lehtiä nauttien auringon paisteesta pilvettömältä taivaalta. Nyt on vielä maaliskuu ja ulkona voi kävellä ilman paksumpaa paitaa. Kumpa nää kelit jatkuis. Noh, ennusteiden mukaan ainakin näyttää lupaavalta torstaihin asti. Voittekin siis melkeen 
arvata mitä teen seuraavat päivät! 
Ranta/puisto + hyvä kira + aurinko = hyvä päivä!

Tänäänkin siis vietin aikaani puistossa lukien kirjaa ja nauttin ilmasta. Viikolla tuli laitettua haut myös ammattikorkeakouluihin, HUMAKiin kulttuurituottajaksi kampuksina Jyväskylä ja Turku. Tänään oon sitten vähän alotellut jo ennakkotehtävien tekoa ja tavotteena olisikin saada kirjalliset tehtävät tehtyä ensi viikon aikana. Oon aika innostunut tostakin koulutuksesta nyt kun päätin haut siihenkin laittaa. 
Oon päättänyt mennä toukokuisen VAKAVA-kokeen jälkeen kahdeksan viikon englannin kielen kurssille. Vaikka on suuri plussa, että perhe suomalainen niin on se tietyssä mielessä myös miinus. Kuitenkin oon innoissani jo kans tosta CES-koulusta (Center of English Studies). Kävin yks aamu kävelyllä koulun ohi ja siinä ympärillä oli todella paljon nuoria, kutakuinkin mun ikäisiä ja oon nyt parina aamuna huomannu muutaman italialaisen näkösen pojan lähtevän tästä meidän tieltä kävelemään siihen aikaan, että ne varmaan on siellä koulussa. Ootan kyllä ton koulun puolesta toukokuuta oikeen innolla. :) Oon kaikesta aika innoissani tällä hetkellä. Mutta mitäpä muuta voi odottaa kun on melkeen +20 lämmintä. Toivottavasti Suomessakin kevät tulee yhtä vauhdilla.

Ei kommentteja: