keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Suunnitelmia, blogeja ja muuta elämän ihmettelyä

Viikko on taas jo puolessa ja huomenna ollaankin myös maaliskuun puolivälissä, juurihan vasta oli ensimmäinen päivä.

Näkymä mun huoneen
ikkunasta
Viime viikon torstaina sain tehtyä yhteishalun yliopistokoulutuksiin. Hakulomakkeeseen päätyi erityispedagogiikkaa, luokanopettajakoulutusta, kasvatustieteitä sekä käsityöopettajakoulutus paikkakuntina Jyväskylä, Tampere, Turku, Joensuu ja Savonlinna. Toivottavasti joku noista tärppäisi ja elokuussa pääsisi pakkaamaan tavaroita omaan asuntoon. Pikkusiskoni toivoo myös kovasti muuttoani ja olisikin jo valmis purkamaan huoneemme jakavaa väliseinän, mutta mun tavarat taitavat olla vielä vähän edessä :)

Tiistaina mun kuukauden mittainen Fit4 jäsenyyt päättyi. Harmi, salilla ja erityisesti ryhmäliikuntatunneilla käyminen on ollut tosi kivaa. Viimenen kuukausi on siis ollut täynnä liikuntaa, salilla on tullut käytyä 3-4 kertaa viikossa ja viidellä ryhmäliikunta tunnilla.
Oon käynyt täällä Zumbaamassa (paras zumba missä oon käyny, niin energistä), BodyBalancessa (täysin uusi laji, mutta tykästyin ja oon käynyt kaks kertaa viikossa), Cardio Legs, Bums and Tumsissa (kiva osittain aerobic tunnin oloinen vatsa-reisi-pakara -rääkki), Pilateksessa (kokeilin kerran eikä tuntunut omalta jutulta) ja Body Pumpissa (ihan ok, mutta eipä tullut mentyä uudelleen, mutta joskus vielä). Viikossa on siis ollut vain pari päivää, että en olisi polkenut Leisure Centrelle. Ajattelin, että jatkan tossa Zumbassa käymistä aina maanantai aamuisin, reilu 5 punnan panostus liikuntaan ei oo paha hinta viikkoa kohti. Se on niin super hauskaa. Ajattelin kyllä käydä hankkimassa jäsenyyden tohon läheiselle pienemmälle kuntosalille (jos on vaan kohtuu hintanen) parin viikon päästä. Tällä välin täytyy sitten jumppailla kotona. Suomeen tullessa oonkin sit ihan super kunnossa, or not.

Kaverini Tuulin kanssa suunniteltiin tossa yks ilta kans ohjelmaa keväälle ja kesälle. Koska mun vanhemmat ei tuukkaan todennäkösesti tänne kuun vaihteessa ja mulla pitäisi olla lomaa pari viikkoa niin sovittiin Tuulin kanssa, että mä meen niille pariksi päiväksi (jos hyvin käy niin käydään Oxfordissa Tuulin host-äidin kanssa) ja Tuuli tulee tänne Worthingiin sitten pidennetyksi viikonlopuksi. Sovittiin myös toukokuun viikonloppu millon mennään kattomaan The Lion King -musikaali ja kesäkuun viikonloppu millon mentäisiin käymään jossain huvipuistossa. Alinan kanssa myös sovittiin yökylä vieruilta molemmin päin tähän keväälle. Huomasinkin, että kalenteri on täyttynyt aika hyvää vauhtia viikonloppujen osalta. Toivottavasti päästäisiin Alinan kanssa lähtemään sinne Edinburghiin pääsiäisen jälkeisellä viikolla, mutta matkaa ei voi vielä varata kun Kiran isältä ei oo tullu vahvistusta Kiran lomapäivistä hänen luonaan. Huhtikuun arkipäivät täyttyvätkin aika laajalti pääsykoekirjan lukemisella. Jos kaikki suunnitelmat vaan toteutuvat niin on ainakin kertomista tälläkin :)


Meidän eilisiä "tennis"pelejä :)
Maija on ottanut kokeiluu sellaisen kauppapalvelun, missä kauppa toimittaa nettikaupasta tehdyt ostokset kotiin. Ei tarvitse mennä itse jonottelemaan kauppaan. Ja silloin kun Maija kerkeisi kaupassa käymään niin siellä taitaa olla aikamoinen ruuhka, eli varmaan ihan näppärä systeemi. Viimeviikolla tämmöinen palvelu toi meille ensimmäisen kerran kauppaostokset ja tänään tuli uudestaan , mutta eri kaupasta. Suomessa en tiedä ainakaan yhtään tällaista kaupan pitämää palvelua. Jotkut yksityiset yrittäjäthän tällaista palvelua pitävät, joka on tarkoitettu lähinnä vanhuksille ja liikuntarajoitteisille (ymmärtääkseni). Täällä on myös oikeastaan kaikissa suuremmissa ruokakaupoissa itsepalvelukassat. Suomessa en sellaisia ole nähnyt muualla kuin IKEAssa. Koskakohan tämä järjestelmä levittäytyy myös Suomen ruokakauppoihin?

Oon hurahtanut lukemaan blogeja. Yksi kaverini kirjoitti blogissaan Elisan päiväkirjoista. Kyseisestä Elisasta oli viimeviikolla muistaakseni juttua myös Iltalehden sivuilla. Elisa oli siis 15-vuotias tyttö, jonka elämä päättyi itsemurhaan helmikuussa 2011. Myöhemmin Elisan päiväkirjoista on voitu todeta, että Elisaa koulukiusattiin todella raa'asti. Eksyin siis lukemaan Elisan isän pitämää blogia EnkeliElisa ja Minttu Vettenterän blogia Elisan päiväkirjoista. Kirjoituksia oli aika ahdistavaa lukea. Miten raakaa lasten elämä todella on. Olen koittanut ottaa tekstit itselleni opetukselliesssa mielessä, kun toivottavasti jonain päivänä olen itse opettaja. En haluaisi yhdenkään lapsen tekevän vastaavanlaista ratkaisua tai ylipäätänsä joutuvan koulukiusatuksi. Minttis kirjoittaa Elisan isän kanssa yhteistyössä kirjaa "Jonakin päivänä vielä kaduttaa" -kirjaa, haluan ehdottomasti päästä lukemaan tämän teoksen mahdollisimman nopeasti kun se on julkaistu.
Hääblogit ovat nyt ollut toinen heikkouteni, kiitos Kristan kun linkitti yhden sellaisen minulle. Ihana lukea ihmisten suunnitelmista ja saahan niistä hieman ideaa omiinkin häihin, jotka on sitten josku tulevaisuudessa. Ainakin ne tuovat vähän vastapainoa tuohon koulukiusaus -teemaan. Häät ovat ihania! Voisi joku kaveri mennä jo kohta naimisiin niin pääsisi auttamaan suunnittelussa.

BodyBalancessa on soitettu MC Yogin kappaletta Give Love. Löysin sen Youtubesta ja siitä tulee aina niin hyvälle tuulelle. Elämä tuntuu hymyilevän aina kun tätä kappaletta kuuntelee.


4 kommenttia:

Deully kirjoitti...

Meilläkin täällä on toi kotiinkuljetussyystemi. Tosin, nää kyllä käy kaupassakin... Sillon kun laiskottaa niin tilataan kotiovelle! :D
Luin kanssa noita Elisaan liittyviä blogeja... Uskomattoman törkeetä koulukiusaamista, en olisi uskonut, että sellaista touhua oikeastikin harrastetaan noin julmalla tavalla.

Ella kirjoitti...

ompaaas siellä jo keväistä ! ja voitko kuvitella että MÄ luin ton koko tekstin kyllästymättä :)

JJred kirjoitti...

Haha, blogi maailma on kylla paha ja salakavala!
Itse kun aloin kirjottaa blogiani, en olisi ikina uskonut alkavani seuraamaan montaa eriblogia.
Ja jos joka paiva en paase lukemaan blogeja on vieroitusoireet todella kovat! ;)

eveliina kirjoitti...

Tuuli: Toi kauppa juttu on kyllä kätevä, mut me ei olla viel onnistuttu oikeen nettikaupasta tilaamaan niin paljon sitä ruokaa, että saataisiin jääkaappi niin täyteen kun haluttais. Jatketaan siis harjoituksia :) Ja joo oon kans niin järkyttynyt noista kiusaus jutuista.

Ella: Joo, varsinkin noit tollasii nalkosilla kukilla kukkivia puita on nyt aika paljon, en vaan tiiä mitä ne on. Ja puissa alkaa näkyä jo pieniä lehtien silmuja.

JJred: Se on kyllä tosi paha ja KOUKUTTAVA! Harmittaa, että kirjottajat ei kirjottele niihin uusia juttuja niin usein ku voisin niitä lukea. Täytynee kunnostautua tolla kirjoitus saralla myös itse taasen. :)