tiistai 20. joulukuuta 2011

Tästä se kaikki lähti...

Elokuun alussa aloitin työt nuorisotyön merkeissä. Valmistuin keväällä nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi sekä ylioppilaaksi. Neljän vuoden urakka oli takana ja olo todella helpottunut. Vihdoin se kaikki uurastus oli saatu päätökseen ja sai huokaista. Koko kesän painoin töitä, mm. lasten kesäleireillä ja postia jakaen.
Olin suunnitellutkin pitäväni välivuoden, vaikka saisinkin jatko-opiskelupaikan. Tiedossa oli elokuusta kesäkuuhun töitä jos, ja kun niitä haluaisin tehdä. Jes, ei hetkeen koulun penkkiä vaan töitä mikä tietää rahaa.

Aloitin työni innolla ja olihan se kiva saada heti valmistumisen jälkeen oman alan töitä. Eräänä vapaapäivänäni lähdin kylään kummitätini luokse. Puhuimme paljon ja kaikesta. Puheenaiheeksi tuli myös kummitätini au pair vuosi Belgiassa. Hän oli au pairina poikaystävänsä ollessa armeijassa. Ajatus vastaavasta järjestelystä jäi pyörimään päähäni. Tämän keskustelun jälkeen aloin miettimään asioiden + ja - puolia au pairiksi lähtöä ajatellen. Poikaystäväni lähtisi 9.1.2012 armeijaan, olen asunut hänen luonaan nyt, miten osaisin asua enää vanhempieni luona, töihin kulkeminen olisi paljon vaikeampaa kotoani, myöhemmin olisivat opiskelut esteenä....
Kyselin poikaystävältäni, mitä mieltä hän olisi jos lähtisin au pairiksi? Koskaan en saanut mielestäni kunnollista, tarpeeksi kattavaa, vastausta. Hän aina sanoi "Jos haluat mennä, niin menet". Varmistelin myös monesti, että odottaisiko hän minua varmasti täällä Suomessa, vaikka tiesinhän minä sisimmässäni vastauksen jo valmiiksi, "Kyllä!". Ja joskus mielessäni totesinkin, että jos suhteemme ei tulevaa puolen vuoden eroa kestäisi, ei sitä ole tarkoitettukaan kestämään. Uskon välimatkan vain vahvistavan suhdettamme entisestään.

Näiden ja monien muiden mietiskelyiden jälkeen päätin ja järkeilin, että tuleva kevät 2012 olisi mahdollisesti ainoa ajankohta, jolloin voisin läheä huolettomasti ulkomaille. Niimpä päätin hakeutua Allianssin Au pair Eurooppa -ohjelmaan ja kohdemaaksi valitsin Iso-Britannian. Oli miettinyt myös Australiaa, jossa olisi mielestäni ihana päästä käymään. Tämä vaihtoehto jäi pois kuitenkin, sillä haluan hakea keväällä myös kouluun ja pääsykokeita ei voi ulkomailta suorittaa. Englannista on sentään kohtuullisen lyhyt lentoaika Suomeen pääsykokeita varten.

Hakuprosessi pyörähti käyntiin lokakuussa. Hakemusteni perusteella Allianssi yrittäisi etsiä minulle mahdollisimman sopivan perheen, johon pääsisin au pairiksi.


Lisätietoja Allianssin au pair ohjelmasta löydät nuorisovaihdon sivuilta: nuorisovaihto/au pair



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kysyä, että minkälaista palkkiota sä saat tosta au pair hommasta ja onko siinä joku määrätty summa mikä pitää joka kuukausi saada ?

eveliina kirjoitti...

Saan tästä hommasta niin sanottua taskurahaa, joka on mulla 70 puntaa viikossa. Olemme sopineet perheeni kanssa että he maksavat sen minulle joka viikko, mutta voisi sopia myös että kerran kuussa tai joka toinen viikko. Tuo 70puntaa on ymmärtääkseni aika perus täällä Englannissa, riippuen tietysti hieman työmäärästä.
Joissain perheissä voi saada 60 tai 80 puntaa. En tiedä onko mitään minimi tai maksimi summaa mitä aupairille pitäisi maksaa, kuitenkin perhe itse määrittelee taskurahan suuruuden. Taskurahan lisäksi tietysti asun täällä ilmaiseksi ja saan ruoat perheeltä. :)