sunnuntai 15. tammikuuta 2012

First weekend

Viikonlopput minulla on vapaata. Eli minun ei ole pakko, mutta saan olla perheen kanssa.
Lauantaina sai nukkua pitkään! Tai no, heräsin kuitenkin jo puoli 9. Normaalisti viikonloppuna olisin heränny vasta noin 11. Maijan tilaamat ikean huonekalut tulivat ja aamupuhteeksi rupesimme kokoamaan vaatekaappia, tämä onnistui yllättävän hyvin, vaikka aikaahan siihen tuhraantui reilu tunti. Sitten olikin jo kiire asioille keskustaan ja presidentinvaali äänestykseen. Aamu oli ollut todella aurinkoinen ja oli aina siihen asti kunnes me oltiin lähdössä ulos. Jotain meidän tuuria!

Meille lähin äänestyspaikka oli Brightonin Suomi-koulu, St Andrews Churchin tiloissa. Jännitimme, että onnistuuko äänestäminen pelkästään passilla ja onnistuihan se. JA minä olin onnekas 100. äänestäjä! joten sain ilmaisen teen ja omenapiirakan palan. Koska Kira oli joutunut juoksemaan vain aikuisten asioiden perässä päätimme kotiin paluu matkalla pysähtyä leikkikentälle keinumaan ja pyörimään. Tälläkin kertaa leikkikenttä oli aivan merenrannalla ja pääsin taas nauttimaan aina niin ihanasta merestä. Ulkona oli todella kylmä viima ja sormet olivat todella jäässä kun päästiin kotiin. Ja paras tapa lämmitellä on tietysti lämminkaakao.


Saatuamme itsemme lämpimiksi, aloimme Maijan kanssa ahkeroimaan ikean koottavan sängyn kanssa. Ja tämä tapaus ei ollutkaan niin helppo kuin tapaus vaatekaappi. Aikaa kului ja kului, että Maija ja Kira lähtivät hakemaan meille ruoaksi pitsaa minun jäädessä kiristämään vielä ruuveja. Olihan Maijan päästävä nukkumaan omaan uuteen sänkyynsä. Kun pitsat saatiin syötyä, niin jatkui sängyn kokoaminen = ruuvien kiristäminen käsin. Lopulta saimme onneksi sängyn kasaan, kämmenpohjat melkein verillä muuten kramppaavina. Ansaittiin siin illan päätteeksi lasit viiniä.


Tälle päivälle olin suunnitellut reissua Brightoniin. Siis aamupala, suihku ja reippaasti Coastliner700 kaksikerroksiseen bussiin. Maijalla oli viikkolippu ostettuna joka oli vielä tänään voimassa niinpä ei bussimatkasta tarvinut maksaa mitään. Päivä oli aurinkoinen, mutta tuulinen. Merivesi oli aamu kymmenen aikaan vielä todella alhaalla joka oli outo, uusi ja nätti näky. Ihmiset olivat tyytyväisen näköisiä lenkkeillessään, ulkoiluttaessaan koiriaan ja jotkut olivat uskaltautuneet merelle purjelautailemaan. Oli aika vauhdikkaan näköistä menoa.
Matka Worthingista Brightoniin kestää n.45min. Matka taittui kuitenkin yllättävän nopeasti.

Perille päästyäni huomasin liikkeiden olevan vielä kiinni. Ne aukesivat kuitekin pikkuhiljaa, enkä muutenkaan ollut suunnitellut mitään ostoksia. Päätin keskittyä kaupunkiin tutustumiseen katselemalla ja ihailemalla. Kovasta tuulestakin johtuen oli pakko päästä välillä sisälle lämmittelemään. Kiersin pienen ringin osassa keskustaa ja tärkeimpänä nähtävyytenä pääsin katsomaan Brighton Pierin. Kun pääsin kotiin olin taas aivan jäässä. Loppupäivä menekin siinä, että koitti saada itsensä taas lämpimäksi. Skypen kautta pääsin myös vaihtamaan hieman kuulumisia kotiväen kanssa. Hieman meinaa tulla ikävä. :/ varsinkin poikaystävääni, kun ei olla pystytty viikkoon puhumaan, vain muutama viesti laitettu toisillemme.



Seutaavaa viikkoa innolla odottaen!

2 kommenttia:

Bella kirjoitti...

ihanan näköistä!(kateellinen)
Kyllä se ikävä helpottaa <3

eveliina kirjoitti...

Nii mut tuut tänne sit keväällä kattelee näitä maisemia :)
Eiköhän se tästä juu helpota.