torstai 22. joulukuuta 2011

Perhe löytyi Worthingista!

Aikaisemmin kerroin Allianssin etsivän minulle perhettä Englannista. Sain heidän kauttaan monia perhe-ehdotuksia, mutta yksikään niistä ei tuntunut sopivalta, siltä että voisin viihtyä heidän luonaan puoli vuotta ongelmitta. Tosin, yhteen perheeseen olin yhteydessä, mutta he olivat ilmeisesti jo löytäneet toisen au pairin kun eivät sähköpostiini mitään vastanneet.
Allianssin kanssa yhteistyötä tekevä SmartAupairs -järjestö hoitaa Englannissa au pair järjestelyitä ja he ovat viesteissään muistuttaneetkin, että kaikki perheet eivät välttämättä vastaa yhteydenottoihin.

Noh, kuitenkin. Olen löytänyt perheen englannista. Tämä kävi tosin täysin sattumalta. Isäni kertoi kuulleensa, että hänen entisen työkaverinsa sisko etsisi au pairia juurikin Englannissa. Siltä istumalta lähdinkin heti soittamaan isän työkaverille kyselläkseni, että oliko hänen siskollaan vielä au pairin tarvetta. Ja minun onnekseni vastaus oli "KYLLÄ". Hän lupasi olla yhteydessä siskoonsa ja kertoa minun olevan kiinnostunut paikasta.  Parin päivän päästä perheen äiti soitti minulle ja puhuimme varmaankin tunnin puhelimsessa. Keskustelu tuntui minusta todella luontevalta ja mukavalta. Perheeseen kuuluu äiti ja 7-vuotias tyttö. Päätehtäväni olisi huolehtia tytön saattamisesta kouluun ja hakemisesta. Iltaisin viettäisin hänen kanssaan aikaa ennen kuin äiti tulisi töistä kotiin. Puhelun loppu puolella hän sanoi, miettivänsä asiaa vielä tämän illan, mutta jatkoikin samaan hengenvetoon, että olisi kovin mielissäään, jos tulisin heidän perheeseensä. En ollut osannut odottaa, että hän tekisi pääätöksen heti puhelun aikana! Tunteet olivat sekavat, olin iloinen, jännittynyt, järkyttynyt, innoissani. Minua itketti ja nauratti samaan aikaan. En tiennyt miten tähän tietoon olisi pitänyt reagoida. Tietysti on mahtava asia, että perhe löytyi  ja suunnitelmani toteutuvat.
Lähtö vain olisikin jo 8.1. Eli ei kovin paljoa aikaa järjestellä asioita, mutta eiköhän kaikki saada hoidettua. Joulun aikana kerkeän tapaamaan kaikki sukulaiset ja muut tärkeä ihmiset.

Vaikka löysin perheen Allianssin au pair -ohjelman ulkopuolelta, sovimme perheen äidin kanssa, että koittaisimme järjestää asiat niin, että järjestöt ovat sopimuksemme takana. Tämä järjestely tuo vielä lisää varmuutta olemiseeni au pairina. Järjestö auttaa, jos tulee perheen kanssa joitakin ongelmatilanteita tai muita ongelmia yleensäkin ulkomailla ollessa.
JA asiat saatin järjestettyäkin nyt niin, että olemme järjestöjen kirjoilla. Kaikki tuntuu sujuvan liiankin hyvin ja huolettomasti. Nyt vain lentolippuja varaamaan ja tammikuussa kohti etelä-Englantia!



Ei kommentteja: